prijslijst
patronen
voorbeelden
voorbereiding
rijgen
opdrachtformulier

 

Hoe het beste uw quilt voor te bereiden op het quilten :

Patchworktop, achterkant en tussenvulling dienen los te worden aangeleverd.
Top en achterkant goed plat gestreken aanleveren.


Als de rand van de quilt gepatched is graag een stiksteek maken 2 á 3 mm van de buitenrand zodat de rand gefixeerd is.
Verwijder alle losse draadjes van de top. Ook aan de achterkant. Knip lange draden aan de achterkant kort af zodat ze niet doorschijnen.


De voering en tussenvulling dienen rondom minimaal 10% groter te zijn dan de top ( Een quilt van 150 cm breed heeft dus een achterkant van minimaal 180 cm breed nodig).
Voorverpakte vulling hoeft niet op maat geknipt te worden.


Heel belangrijk is dat de quilt top rechthoekig of vierkant dient te zijn met rechte randen.


Laat geen zelfkanten aan de achterkantstof zitten!! Snijd de stof van de achterkant recht af en controleer dit nogmaals aub. Zorg er ook voor dat de quilttop recht is afgewerkt.

Geef door middel van een briefje aan wat de bovenkant van de quilt is. Bevestig dit briefje met een veiligheidsspeld.

De keuze van achterkant en tussenvulling bepaalt u zelf.
Wanneer u andere vulling wilt dan die wij in voorraad hebben, dan kunt u die zelf meeleveren of tegen meerprijs door ons laten verzorgen.

U kunt een afspraak maken om uw quilt persoonlijk af te geven en weer op te halen. Natuurlijk kunt u uw quilt top ook naar mij opsturen. Gebruik daarvoor een degelijke verpakking, die ik tevens kan gebruiken voor de terugzending. De quilt top zelf moet waterdicht verpakt zijn. Let op het benodigde volume van de verpakking (volume die nodig is voor de quilt na afwerking met tussenvulling). Voeg duidelijke instructies bij en een pakketzegel van € 6,50 voor de terugzending.

Let op !
voor het alsnog verwijderen van zelfkanten aan de achterkantstof en het rechtmaken van de achterkantstof komt er een toeslag van 30 op de prijs van het quilten of rijgen

De achterkantstof mag best uit enkele banen bestaan als ook deze maar na het aan elkaar zetten recht afgesneden zijn! Dus niet zo:

en en